HEADER afbeelding + titel
Aanvraag afgewezen en geen VOG gekregen

Aanvraag afgewezen en geen VOG gekregen

Is uw aanvraag afgewezen en heeft u geen Verklaring Omtrent het Gedrag gekregen? Het is in dat geval verstandig direct contact op te nemen met een advocaat. Wij vechten de afwijzing van uw VOG-aanvraag graag met u aan!

Onze gespecialiseerde advocaten kunnen u zeer goed van dienst zijn wanneer u de VOG niet heeft gekregen. Onze zeer ruime praktijkervaring wijst uit dat er heel wat zaken gewonnen kunnen worden! Als u geen VOG hebt gekregen, betekent dit dus niet het eindstation.

VOG geweigerd op basis van screeningsprofiel

Uiteraard controleren wij voor u of het toegepaste screeningsprofiel wel klopt. En ook of wel van de juiste (justitiële) gegevens wordt uitgegaan. Als de informatie niet klopt, is de afwijzing simpelweg onterecht.

 

Verband functie en strafblad voor VOG toewijzing

Daarnaast is het belangrijk na te gaan of de feiten op uw strafblad wel écht een zogenoemd ‘risico voor de samenleving’ vormen. En houden zij eigenlijk wel verband met het werk dat u wilt gaan doen? Dit wordt door de Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie al snel zo gezien, maar uw kant van het verhaal is er natuurlijk ook nog!

De Staatssecretaris vindt bijvoorbeeld regelmatig dat mensen die in de zorg werken en veroordeeld zijn voor diefstal geen VOG mogen krijgen. Wij zullen aanvoeren dat de relatie tussen diefstal en een functie in de zorg in de meeste gevallen vergezocht is!

Belang van persoonlijke omstandigheden voor VOG-aanvragen

Wij helpen u ook graag de omstandigheden rondom de strafbare gedragingen uit te leggen – die uiteraard vaak niet zo erg zijn als ze lijken. De strafrechter houdt op zitting altijd rekening met uw persoonlijke omstandigheden. De Staatssecretaris ziet bij het beoordelen van uw VOG-aanvraag alleen de ‘naakte’ feiten. Het is daarom belangrijk te benadrukken dat de rechter wel degelijk uw straf heeft verlaagd vanwege zwaarwegende persoonlijke omstandigheden.

Tot slot is het uitermate belangrijk om duidelijk aan te geven wat uw persoonlijke belang bij de afgifte van een Verklaring Omtrent het Gedrag is. Soms weegt uw persoonlijk belang zwaarder dan het zogenaamde ‘risico voor de samenleving’.

Van de Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie hoeft u, om het aardig te zeggen, meestal geen overdreven aandacht voor uw belangen te verwachten. Dit betekent dat het zomaar kan zijn dat de afwijzing niet redelijk is. Als uw VOG is afgewezen, kan op grond van uw persoonlijke omstandigheden toch nog een toewijzing volgen.

Kortom, hebt u geen VOG gekregen? Bel dan snel met een van onze specialisten. Wij leggen u graag uit wat de mogelijkheden zijn.

Ik had niet gedacht dat ik mijn VOG nog zou krijgen, maar met behulp van jullie is dat toch gelukt. Ik wil jullie dan ook bedanken voor alles wat jullie hebben gedaan.” – F.A.

drie kolommen template
USPs tempate

Waarom de hulp van VOGprobleem.nl inschakelen?

  • Wij zijn gespecialiseerde advocaten: wij benutten alle kansen
  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor directe bijstand bij VOG-problemen
  • Door onze specialisatie werken wij efficiënt. De kosten blijven dus laag
  • Wij helpen u snel en efficiënt door heel Nederland
  • U krijgt altijd een van onze specialisten aan de lijn
  • In veel gevallen is pro-deo bijstand mogelijk