HEADER afbeelding + titel
VOG-Verklaring aanvragen?

VOG-Verklaring aanvragen?

Heeft u een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) nodig? Uw werkgever dient dan een aanvraagformulier voor een VOG in te vullen. Dit formulier dient u in bij de gemeente. U kunt in sommige gevallen ook via internet een Verklaring Omtrent het Gedrag aanvragen.

VOG opvragen met strafblad? Gewoon doen!

Voor het beoordelen van uw VOG-aanvraag worden alle van u bekende gegevens bij politie en justitie opgevraagd. Indien u een strafblad hebt dat enigszins verband houdt met uw werk kan de VOG worden geweigerd. Het is op voorhand niet altijd gemakkelijk in te schatten of de VOG in uw individuele situatie wordt afgegeven.

Wij raden u hoe dan ook aan de VOG gewoon aan te vragen! Uw werkgever krijgt geen bericht van een eventuele afwijzing van uw VOG. Onze specialisten helpen u vervolgens graag om alsnog de Verklaring Omtrent het Gedrag te krijgen.

Dien een zienswijze in na afwijzing VOG

Als uw VOG-aanvraag wordt afgewezen dan ontvangt u namelijk altijd eerst een ‘Voornemen tot afwijzen’. U krijgt dan 2 weken de tijd een Zienswijze in te dienen. Hiermee kunt u uw kijk op de zaak naar voren brengen. Hiervoor bent u uiteraard in goede handen bij een van onze gespecialiseerde advocaten! Lees meer informatie over de zienswijze procedure.

Wettelijk bepaald: Individuele beoordeling VOG

Onze advocaten zullen alles uit de kast halen om de Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie ervan te overtuigen aan u een Verklaring Omtrent het Gedrag af te geven. Het is van het grootste belang uw persoonlijke verhaal te vertellen! De wet schrijft namelijk een individuele beoordeling voor. Helaas wordt aan uw persoonlijke belangen niet altijd waarde gehecht. Uiteraard letten wij ook goed op of er procedure-fouten zijn gemaakt in uw VOG-procedure, want ook de Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie laat weleens een steek vallen. U verhoogt uw kansen op succes sterk als u van meet af aan met behulp van een specialist de juiste strategie kiest.

VOG besluit overwogen met zienswijze

Aan de hand van uw persoonlijke omstandigheden die in de Zienswijze naar voren komen, wordt de zaak heroverwogen. De VOG kan dan alsnog worden afgegeven. Is dat niet het geval, dan ontvangt u de definitieve afwijzing. Hiertegen kunt u met behulp van onze gespecialiseerde advocaten bezwaar indienen. Wij zorgen ervoor dat u (juridische) geen kansen laat liggen! Meer weten over de bezwaarprocedure?

drie kolommen template
USPs tempate

Waarom de hulp van VOGprobleem.nl inschakelen?

  • Wij zijn gespecialiseerde advocaten: wij benutten alle kansen
  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor directe bijstand bij VOG-problemen
  • Door onze specialisatie werken wij efficiënt. De kosten blijven dus laag
  • Wij helpen u snel en efficiënt door heel Nederland
  • U krijgt altijd een van onze specialisten aan de lijn
  • In veel gevallen is pro-deo bijstand mogelijk