HEADER afbeelding + titel
Zienswijze VOG indienen

Zienswijze VOG indienen

Heeft u te horen gekregen dat de Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie uw aanvraag voor een Verklaring Omtrent het Gedrag wil afwijzen? Het is in dat geval verstandig direct contact op te nemen met een advocaat. Onze gespecialiseerde advocaten kunnen u goed helpen als u de VOG niet heeft ontvangen. Zij kennen het klappen van de bestuursrechtelijke zweep door en door.

GEEN VOG ONTVANGEN?

Door een goede advocaat in de arm te nemen zorgt u ervoor dat u geen rechten verspeelt en geen juridische kansen laat liggen. Maar doe dit zo snel mogelijk, want u hebt maximaal 2 weken om een Zienswijze in te dienen! Hiermee kunt u uw kijk op de zaak naar voren brengen en toch nog uw VOG ontvangen.

Zienswijze VOG opstellen

Een van onze advocaten kan direct voor u een Zienswijze opstellen om de Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie ervan te overtuigen dat u wel degelijk een VOG behoort te krijgen!
Uiteraard controleren wij voor u of het toegepaste screeningsprofiel wel klopt. En ook of wel van de juiste (justitiële) gegevens wordt uitgegaan.

Feiten op strafblad in relatie tot een functie

Daarnaast is het belangrijk na te gaan of de feiten op uw strafblad wel écht een zogenoemd ‘risico voor de samenleving’ vormen. En houden zij eigenlijk wel verband met het werk dat u wilt gaan doen? Dit wordt door de Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie al snel zo gezien, maar uw kant van het verhaal is er natuurlijk ook nog! De Staatssecretaris vindt bijvoorbeeld regelmatig dat mensen die in de zorg werken en veroordeeld zijn voor diefstal geen VOG mogen krijgen. Wij zullen aanvoeren dat de relatie tussen diefstal en een functie in de zorg in de meeste gevallen vergezocht is!

Persoonlijke omstandigheden voor VOG aanvraag

Wij helpen u ook graag de omstandigheden rondom de strafbare gedragingen uit te leggen – die uiteraard vaak niet zo erg zijn als ze lijken. De strafrechter houdt op zitting altijd rekening met uw persoonlijke omstandigheden. De Staatssecretaris ziet bij het beoordelen van uw VOG-aanvraag alleen de ‘naakte’ feiten. Het is daarom belangrijk te benadrukken dat de rechter wel degelijk uw straf heeft verlaagd vanwege zwaarwegende persoonlijke omstandigheden.

Weging persoonlijk belang voor VOG

Tot slot is het uitermate belangrijk om duidelijk aan te geven wat uw persoonlijke belang bij de afgifte van een Verklaring Omtrent het Gedrag is. Soms weegt uw persoonlijk belang zwaarder dan het zogenaamde ‘risico voor de samenleving’. Van de Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie hoeft u, om het aardig te zeggen, meestal geen overdreven aandacht voor uw belangen te verwachten.

Goede voorbereiding nodig bij zienswijze indienen

Van u en uw advocaat wordt dan ook een actieve rol verwacht om uw kant van de zaak te belichten. Neem daarom zo spoedig mogelijk contact op met een van onze ervaren VOG-advocaten om een zienswijze in te dienen!

Ik had niet gedacht dat ik mijn VOG nog zou krijgen, maar met behulp van jullie is dat toch gelukt. Ik wil jullie dan ook bedanken voor alles wat jullie hebben gedaan.” – F.A.

drie kolommen template
USPs tempate

Waarom de hulp van VOGprobleem.nl inschakelen?

  • Wij zijn gespecialiseerde advocaten: wij benutten alle kansen
  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor directe bijstand bij VOG-problemen
  • Door onze specialisatie werken wij efficiënt. De kosten blijven dus laag
  • Wij helpen u snel en efficiënt door heel Nederland
  • U krijgt altijd een van onze specialisten aan de lijn
  • In veel gevallen is pro-deo bijstand mogelijk