HEADER afbeelding + titel
VOG en jonger dan 23 jaar?

VOG en jonger dan 23 jaar?

Als je nog geen 23 jaar oud bent, gelden speciale regels. Je krijgt dan in principe een Verklaring Omtrent het Gedrag als je in de afgelopen 2 jaar niet bent veroordeeld of een boete hebt betaald. Iedereen ouder dan 23 jaar moet in principe 4 jaar lang niet met justitie in aanraking zijn gekomen. Let op, voor taxichauffeurs geldt dat je de afgelopen 5 jaar geen taakstraf of boete mag hebben gehad.

Ook jongeren kunnen voor een baan een vog aanvraag doen

Ook als je jong bent, heb je tegenwoordig steeds vaker een VOG nodig, bijvoorbeeld voor een bijbaantje of voor een stage. Dit kan ook als je jong bent een probleem vormen, want al vanaf je 12e jaar komen je strafbare gedragingen op je strafblad terecht. Het is dus belangrijk om je goed te laten adviseren over de mogelijke gevolgen. Onze gespecialiseerde advocaten kunnen je in deze procedure bijstaan en ervoor zorgen dat jij je Verklaring Omtrent het Gedrag krijgt!

Welke strafbare feiten tellen voor VOG?

Je krijgt een VOG als je geen strafbare feiten op je naam hebt staan. Als je die wel hebt, kijkt de Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie of deze een risico vormen voor je werk. Zo kan te hard rijden of rijden met alcohol op een risico zijn als je taxichauffeur wilt worden. Voor werk in een winkel is dat natuurlijk anders. Dan vormen bijvoorbeeld diefstal of fraude een risico.

Zienswijze indienen bij voornemen tot afwijzen VOG

Als je een Voornemen tot afwijzen van je VOG-aanvraag ontvangt, kunnen wij een Zienswijze voor je indienen. Wij zullen dan vertellen waarom voor jou de VOG ontzettend belangrijk is. Je zou anders weleens die belangrijke baan of stage kunnen mislopen! We kunnen ook aangeven dat de strafbare feiten die op jouw naam staan niet zo erg zijn als ze lijken. Kortom, wij kunnen een positieve kijk op de zaak geven en laten weten dat jij die VOG zeker wel waard bent! Klik hier voor meer informatie over het indienen van een Zienswijze.

Na zienswijze geen vog? Dan bezwaar!

Als je na het indienen van de Zienswijze toch geen VOG krijgt, dan gaan wij graag voor je in bezwaar. Uiteraard benutten wij alle juridische mogelijkheden totdat jij je VOG hebt! Het is dus belangrijk snel juridische hulp in te schakelen. Wij zorgen ervoor dat jij geen kansen misloopt om je VOG te krijgen. Klik hier voor meer informatie over het indienen van een bezwaarschrift.

Afwijzing VOG gevolgen voor carrière

Volgens de kinderrechtenorganisatie Defence for Children, heeft het vaak vervelende gevolgen als je geen VOG krijgt. Bijvoorbeeld voor je opleiding of je eerste serieuze baan. Maar het Kinderrechtenverdrag zegt dat jouw privacy goed bewaakt moet worden! Beter dan bij volwassenen zelfs. Bij jongeren moet, anders dan bij volwassenen, jouw belang voorop staan. Een VOG mag daarom niet zomaar worden geweigerd als dat niet in jouw belang is. Bovendien hoor je als jongere altijd een tweede kans te krijgen.

Onze gespecialiseerde advocaten helpen je graag en zullen er in een juridische procedure alles aan doen om ervoor te zorgen dat jij je Verklaring Omtrent het Gedrag krijgt!

drie kolommen template
USPs tempate

Waarom de hulp van VOGprobleem.nl inschakelen?

  • Wij zijn gespecialiseerde advocaten: wij benutten alle kansen
  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor directe bijstand bij VOG-problemen
  • Door onze specialisatie werken wij efficiënt. De kosten blijven dus laag
  • Wij helpen u snel en efficiënt door heel Nederland
  • U krijgt altijd een van onze specialisten aan de lijn
  • In veel gevallen is pro-deo bijstand mogelijk