HEADER afbeelding + titel
VOG bij jongeren

VOG bij jongeren

Als jongere heb je steeds vaker een VOG nodig. Bijvoorbeeld voor een stage, je eerste baan of zelfs bij het afsluiten van een verzekering. De VOG wordt alleen steeds vaker niet afgegeven. Dit komt door de steeds strengere manier van toetsen door het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Wist je bijvoorbeeld dat vanaf 12 jaar al je justitiële gegevens worden geregistreerd? Het is dus belangrijk om je goed te laten adviseren over de mogelijke gevolgen. Wij kunnen je in deze procedure bijstaan en ervoor zorgen dat jij een VOG krijgt!

Wanneer krijg je een VOG

Je krijgt een VOG als je geen strafbare feiten op je naam hebt staan. Als je die wel hebt, kijkt het Ministerie of dit verband houdt met je werk. Bijvoorbeeld te hard rijden of rijden met alcohol op kunnen niet als je taxichauffeur wilt worden. Voor medewerker bij een bank ligt dat natuurlijk anders. Daarvoor mag je bijvoorbeeld niet veroordeeld zijn voor fraude of diefstal van geld. Er wordt tot 5 jaar terug op je strafblad gekeken. Ben je dus de afgelopen 5 jaar veroordeeld voor een strafbaar feit dan is het mogelijk dat je geen VOG krijgt.

HOE KRIJG IK TOCH EEN VOG?

Als je weet dat je misschien geen VOG krijgt, dan kunnen wij een zienswijze voor je indienen. Wij zullen dan vertellen waarom voor jou een VOG ontzettend belangrijk is. Je zou anders weleens die belangrijke baan of stage kunnen mislopen! We kunnen ook aangeven dat de strafbare feiten die op je naam staan niet zo erg zijn als ze lijken. Kortom, wij kunnen een positieve kijk op de zaak geven en laten weten dat jij die VOG zeker wel waard bent

Geen kansen mislopen om VOG toch te krijgen

Mocht je na het indienen van de zienswijze nog geen VOG krijgen, dan dienen wij hiertegen een bezwaarschrift in. Uiteraard benutten wij alle juridische mogelijkheden totdat jij je VOG hebt! Het is dus belangrijk snel juridische hulp in te schakelen. Wij zorgen ervoor dat jij geen kansen misloopt om je VOG te krijgen.

KINDERRECHTEN EN DE VOG

Volgens de kinderrechtenorganisatie Defence for Children, heeft het vervelende gevolgen als je geen VOG krijgt. Bijvoorbeeld voor je opleiding of je eerste serieuze baan. Maar het Kinderrechtenverdrag zegt dat jouw privacy goed bewaakt moet worden! Beter dan bij volwassenen zelfs. Bij jongeren moet, anders dan bij volwassenen, jouw belang voorop staan. Een VOG mag dus niet zomaar worden geweigerd als dat niet in jouw belang is. Bovendien hoor je als jongere altijd een tweede kans te krijgen.

drie kolommen template
USPs tempate

Waarom de hulp van VOGprobleem.nl inschakelen?

  • Wij zijn gespecialiseerde advocaten: wij benutten alle kansen
  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor directe bijstand bij VOG-problemen
  • Door onze specialisatie werken wij efficiënt. De kosten blijven dus laag
  • Wij helpen u snel en efficiënt door heel Nederland
  • U krijgt altijd een van onze specialisten aan de lijn
  • In veel gevallen is pro-deo bijstand mogelijk