HEADER afbeelding + titel
VOG & taxichauffeur

VOG & taxichauffeur

Bent u taxichauffeur en krijgt u geen VOG? Dat is zeer ernstig, want uw carrière en uw broodwinning staan dan op het spel. Enkele relevante overtredingen kunnen invloed hebben op uw strafblad en dus ook op het verkrijgen van een VOG als taxichauffeur.

Tóch een VOG krijgen als taxichauffeur

Het is belangrijk dat ook uw kant van het verhaal goed wordt belicht bij een zienswijze, bezwaar of beroep van een VOG afwijzing. Persoonlijke omstandigheden tellen namelijk wél mee. VOG besluiten kunnen te zwart-wit beoordeeld worden waardoor uw verhaal niet meetelt, terwijl dit juist veel betekent. Wij kunnen u juridisch ondersteunen en zorgen dat u toch een VOG krijgt.

Neem contact op voor juridische hulp of vul het contactformulier in.

ALS TAXICHAUFFEUR KUN JE WORDEN BEBOET. HOE ERNSTIG MOETEN DE DELICTEN ZIJN OM GEEN VOG MEER TE KRIJGEN?

Als je taxichauffeur bent moet je elke 5 jaar een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) inleveren om je taxipas te kunnen verlengen. Een cliënt die dit beroep met veel liefde al meer dan 5 jaar uitoefende, kreeg opeens zijn VOG niet. Hij had 4 ‘delicten’ op zijn naam staan, die verband hielden met zijn functie. Zo had hij zijn taxipas niet zichtbaar voorhanden, had hij zijn dagrittenstaat niet goed ingevuld en had hij aanwijzingen van een verkeersregelaar niet goed opgevolgd. Simpele feitjes dus van geringe ernst die ook gewoon met een lage geldboete waren afgedaan.

Voortbestaan taxibedrijf op het spel door VOG

Cliënt heeft met onze bijstand bezwaar aangetekend tegen de afwijzing van zijn VOG. Op het spel stond namelijk het voortbestaan van zijn eigen taxibedrijf. De staatssecretaris heeft hem uiteindelijk na veel moeite toch zijn VOG gegeven. In de eerste plaats omdat wij konden aantonen dat hij geen andere mogelijkheden kende om in zijn eigen inkomsten te voorzien en dat het tegenwoordig erg moeilijk is aan werk te komen. Ook was het feit dat hij anders zijn taxibedrijf moest opdoeken en zijn werknemers moest ontslaan van groot belang. Daarom woog in dit geval zijn belang zwaarder dan dat van de samenleving. De VOG is gelukkig alsnog afgegeven.

Herken je dit probleem? Neem contact met ons op of stel je vraag bovenaan deze pagina.

 

Ik had niet gedacht dat ik mijn VOG nog zou krijgen, maar met behulp van jullie is dat toch gelukt. Ik wil jullie dan ook bedanken voor alles wat jullie hebben gedaan.” – F.A.

drie kolommen template
USPs tempate

Waarom de hulp van VOGprobleem.nl inschakelen?

  • Wij zijn gespecialiseerde advocaten: wij benutten alle kansen
  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor directe bijstand bij VOG-problemen
  • Door onze specialisatie werken wij efficiënt. De kosten blijven dus laag
  • Wij helpen u snel en efficiënt door heel Nederland
  • U krijgt altijd een van onze specialisten aan de lijn
  • In veel gevallen is pro-deo bijstand mogelijk